MonJun04

Informacion mbi 11 Muzete Kombetare te vendit

muzeu korce 1

Institucionet e vizitueshme te trashegimise kulturore

MUZEU KOMBËTAR I ARTIT MESJETAR KORÇË  

Fondi i tij ka mbi 7 mijë objekte kulti e arti, kryesisht ikona e më pak punime guri, druri, metali e tekstili të krijuara nga mesjeta e hershme deri në fillim të shek. XX prej artistësh anonimë e të mirënjohur, nga treva të ndryshme të vendit. Veprat e autorëve anonimë të shekullit XIII – XIV dhe të tjerë të mirënjohur si: Onufri, Onufër Qiprioti, mësues Kostandini, Jeromonaku, Shpataraku, Selenicasi, vëllezërit Zografi etj. ndodhen në këtë muze.

MUZEU KOMBËTAR I FOTOGRAFISË “MARUBI”

Muzeu Kombëtar i Fotografisë “Marubi” është i pari muze fotografie në Shqipëri i hapur në Maj 2016 nga koleksioni i ish Fototekës Kombëtare “Marubi”. Muzeu Kombëtar i Fotografisë “Marubi” ruan dhe promovon vlerat e një koleksioni fotografik të shekujve XIX  - XX, pjesë e të cilit janë Marubët e pasardhësit e tyre.  Momentet e rëndësishme të jetës shoqërore, kulturore, sportive e deri politike janë dokumentuar në këtë muze, duke fiksuar kështu rrjedhën e pakthyeshme të kohës.Ju mund të bëni një tur virtual mbi 60.000 negativët e dixhitalizuar të fondit “Marubi”.

Artikujt e fundit

Klosi: “Smile Albania” do ta shndërrojë vendin në destinacion europian të turizmit

  1000 të rinj punësim në turizëm   Klosi: Keni për detyrë të sillni buzëqeshjen, atë buzëqeshje, që shekujt nuk ja hoqën dot s...

Festa ne Pjate/Ditet e Kulinarise/Vere 2018

Programin e "Festa ne Pjate", Feastivalet e Kulinarise, Vere 2018 mund t'i ndiqni ne linkun me poshte https://drive.google.com/file/d/1xe6G...

Informacion mbi 11 Muzete Kombetare te vendit

Institucionet e vizitueshme te trashegimise kulturore MUZEU KOMBËTAR I ARTIT MESJETAR KORÇË   Fondi i tij ka mbi 7 mijë objekte kul...

Trashegimia historike, kulturore dhe natyrore e vendit

POTENCIALI TURISTIK I VENDIT RRETHI  I SHKODRES DHE MALESISE SE MADHE   Trashegimia Historike e Kulturore Kalaja e Rozafes d...

vendodhja e info point

Tabela permbledhese   Nr Lloji i aktivitetit Emertesa e vendit 1 Info point në pikat kufitare ...

Drejtori i AKZM shpjegon detajet e projektit "Smile Albania"

Ne kuader te projektit te lncua nga Kryeministri i Shqiperise Z. Edi Rama, Drejtori i Pergjithshemm i AKZM, Z. Zamir Dedej ka folur per qell...

Rreth Smile Albania

PROJEKTI SMILE ALBAINA Smile Albania është një projekt që do të shoqërojë të gjithë sezonin turistik, është një projekt të cilin Minist...

Festa e verës, Prespë

Në Prespë festohet  "Festa e Verës", dedikuar nje prodhimi tradicional te kësaj Zone të Mbrojtur. Pjesëmarrës: stafi i AKZM-së drejtu...

Go to top
Template by JoomlaShine