MonJun04

Trashegimia historike, kulturore dhe natyrore e vendit

POTENCIALI TURISTIK I VENDIT

RRETHI  I SHKODRES DHE MALESISE SE MADHE

 

Trashegimia Historike e Kulturore

 1. Kalaja e Rozafes dhe muzeu i kalase
 2. Fototeka Marubi
 3. Muzeu Historik i Shkodres (pavijone e etnografise dhe historise )
 4. Rruga pedonale “Kole Idromeno”
 5. Xhamia e Plumbit
 6. Kisha katedrale e Shen Shtjefnit
 7. Muzeu dioqezian prane kesaj kishe
 8. Kisha e Freterve
 9. Kisha e zonjes Rruzare ne lagjen Arra e Madhe
 10. Godina e “Kafes se madhe “ projektuar nga Kole Idromeno ne vitin 1900
 11. Ish godina e Deges se Brendeshme Shkoder
 12. Ish shtepia e Filip Shirokes ( sot restorant tradita Gege e Toske “
 13. Kulla e familjas Markagjoni
 14. Sahati i Inglizit
 15. Varrezat e Rrmajit dhe ishulli i te pushkatuarve ne zall te Krit
 16. Ura e Mesit
 17. Kalaja e Drishtit
 18. Rrenojat e Sardes ne ishullin e Shurdhahut ne liqenin e Vaut te Dejes
 19. Kulla e ngujimit ne Theth
 20. Kulla e Abatit ne Theth
 21. Kisha e Shen Rrokut ne Shiroke
 22. Shtepia e Muze e Ndre Mjedes ne fshatin Kukel
 23. Vendbanimi prehistorik i Kratulit ne Shtoj
 24. Rrenojat e vendbanimit te Gajtanit
 25. Rrenojat e Kishes se Sergit dhe Bakut ne fshatin Shirgj, prane bregut te Bunes

Trashegimia Natyrore

 1. Liqeni i Shkodres ( me fshatrat e Shirokes, Zogajt, Kalldruni etj plazhet e rrasave , plazhi i lagjes Culaj afer Koplikut etj )
 2. Plazhi i Velipojes
 3. Plazhi i Basl Rjollit
 4. Ishulli aluvional i Franc Jozefit ne derdhjen e lumit Buna
 5. Laguna e Vilunit
 6. Parku Kombetar i Thethit
 7. Ujevara e Grunasit ne Theth
 8. Nderlysa ( Aple )
 9. Shpellat e shumta karstike ne Alpe (e Husit, e Pusit, e Birreve me rrathe, e Arapit etj, jane 30 shpella karstike ne kete zone)
 10. Shpella e Jubanit
 11. Ujevara e Sllpait ne Aple
 12. Lepusha
 13. Vermoshi
 14. Mali i Velecikut
 15. Boga
 16. Razma

 

 

RRHETHI I LEZHES

 

Trashegimia Historike e Kulturore

 1. Kalaja e Lezhes
 2. Vendvarrimi i Heroit tone Kombetar , Gjergj Kastrioti Skenderbeu
 3. Shtepia e Gjergj Fishtes ne fshatin Fishte ne Zadrime
 4. Kisha e Shna Prendes ne Balldren
 5. Kisha e Shen Venerandes ne fshatit Pllane
 6. Kisha e Shen Eufemise ne Kallmet
 7. Kolegji i Trashanit
 8. Restoranti i disenjaur nga Konti Chiano ne Ishull lezhe
 9. Shtepite e Zekajve ne Lezhe ( minument kulture )

Trashegimia Natyrore

 1. Plazhi i Shen Gjinit
 2. Plazhi i Ranes se Hedhun
 3. Plazhi i Tales
 4. Sistemi lagunor i Kune- Vainit
 5. Mali i Veles

 

 

RRETHI I PUKES

 

Trashegimia Historike e Kulturore

 1. Shkolla muze e Migjenit , ne qytetin e Pukes
 2. Kulla me karakoll ne fshatin Kokdode
 3. Pika e kultures se Komanit

Trashegimia naturore

 1. Pista natyrore e skive prane qytetit te Pukes
 2. Iballa
 3. Dardha
 4. Bjeshket e Terbunit
 5. Shpella e Kaurrit prane fshatit Levrushk
 6. Liqeni i Komanit

 

 

RRETHI I TROPOJES

 

Trashegimia historike e kulturore

 1. Muzeu Historik i Bajram Currit
 2. Kulla e Sali Manit ne fshatin Bujan
 3. Shtepia ku eshte mbajtuar konferenca e Bujanit
 4. Rrenojat anike te Rrosujes

Trashegimia natyrore

 1. Parku kombetar i Valbones
 2. Zona e mbrojtur e perroit te Gashit
 3. Liqenjet akullnajore e Doberdol – Sylbices
 4. Shpella e Drabobise
 5. Kanioni ( vrella ) e Shoshanit
 6. Maja e Hekurave
 7. Zona malore e Nikaj – Merturit ( curraj i Eperm , etj )
 8. Qafa e Valbones

 

 

RRETHI I KUKESIT DHE I HASIT

 

Trashegimia historike e kulturore

 1. Muzeu Historik i Kukesit
 2. Kulla tipike ne fshatrat Golaj, Helshan etj te Hasit
 3. Pelegrinazhi ne Varrin e Pashtrikut

Trashegimia natyrore

 1. Pllaja malore e Shishtavecit
 2. Maja e Pikellimes ne Gjallice  
 3. Liqeni i Fierzes
 4. Zona malore Gryke Cajes
 5. Pylli i menshteknes Novosele
 6. Kanioni i Bicajt

 

 

RRETHI I DIBRES

 

Trashegimia historike e kulturore

 1. Muzeu Etnografik i Dibres ( Peshkopi)
 2. Kalaja e Grezhdanit
 3. Teqeja e Bllaces
 4. Xhamia e Alljabegise
 5. Kisha ne Kerçisht
 6. Kisha e Shperfytyrimit ne Herbel
 7. Xhamia ne fshatin Merdare

Trashegimia Natyrore

 1. Parku Kombetar i Lures
 2. Radomira dhe Mali i Korabit
 3. Ujrat termale ne Dobrove
 4. Liqenet e Balgjait
 5. Liqeni i Zi

 

 

RRETHI I MATIT

 

Trashegimia historike e kulturore

 1. Kullat e Matit ( Klos )
 2. Rrenojat e kalase se Petralbes ne Gurin e Bardhe
 3. Muzeu Historik i Matit
 4. Ura e Vashes

Trashegimia Natyrore

 1. Liqenet e Ulzes dhe Shkopetit
 2. Shpella e Nezirit
 3. Zall Bruci
 4. Teqja e Martaneshit
 5. Parku Kombetr i Zall Gjocajt

 

 

RRETHI I MIRDITES

 

Trashegimia Historike e Kulturore

 1. Kulla te vjetra ne Kurbnesh , Perlat, Prosek etj
 2. Kisha e Shel buenit ne Rubik

Trashegimi Natyrore

 1. Pllaja malore Valmur – Didhe
 2. Burimi kurativ i Kroit te Bardhe ne Selite
 3. Shpella e Dosht
 4. Bjeshket e Kaçinarit

 

 

RRETHI I KURBINIT

 

Trashegimia historike e kulturore

 1. Kisha e Shem Merise ne fshatim me te njejtin emer afer Mamurrasit
 2. Disa kisha ne zonen e e Skurrajt ( zheje etj )
 3. Kisha e Shna Ndues mbi Lac me pelgrinazhin ne te madh ne Shqiperi qe kulmon ne 13 Qershor

Trashegimi natyrore

 1. Grykederdhja e lumit mat me ishullin aluvional te Cabakut
 2. Laguna e Patokut
 3. Rrezervati i Fushe – Kuqes
 4. Zona malore e Skurrajt

 

 

RRETHI I KRUJES

 

Trashegimia historike e kulturore

 1. Kalaja e Krujes
 2. Muzeu Gjergj Kastrioti
 3. Muzeu Etnografik
 4. Pazari mesjetar Karakteristik
 5. Teqeja e Dollmase
 6. Faltorja bektashiane e Sari Salltikut
 7. Gjurma e Sari Salltikut
 8. Rrenojat Arkeologjike te Abanopilit ne Zgerdhesh
 9. Teqja e fushe Krujes

Trashegimie natyrore

 1. Parku Kombetar i Qafe Shtames
 2. Mali I Sari Salltikut
 3. Gryyka e perroit te Zezes
 4. Shkembi I Vajes

 

 

RRETHI  I DURRESIT

 

Trashegimia historike e kulturore

 1. Amfitheatri roman
 2. Forumi bizantin
 3. Torra Veneciane
 4. termat
 5. Muzeu Arkeologjik
 6. Muzeu Etnografik ( shtepia ku ka jetuar Aleksander Moisiu )
 7. Muret e Kalase se Durresit
 8. Xhama e madhe dhe ajo e Fatihut
 9. Mozaiku i Arapajt
 10. kalaja e Skenderbeut ne kepin e rodonit
 11. Kisha e Shan Ndoit ne Kepin e Rodonit
 12. ShkEmbi i kavajes si shesh betje midis Qesarit dhe Popmpeit
 13. Pusi i Tophanes ne qytet

Trashegimia natyrore

 1. Plazhet e Durresit, Kallmit, Rinise, Hamallajt dhe gjiut te Lalezit
 2. Laguna e Bishtarakes ne pren grykederdhjes se Erzenit
 3. Rrezervati natyror i Rrushkullit

 

 

RRETHI I TIRANES

Trashegimia historike e kulturore

 1. Muzeu Historik Kombetar
 2. Muzeu Arkeologjik
 3. Galeria e Arteve
 4. Bunkart 1 dhe 2
 5. Muzeu i survejimit
 6. Pallati i Brigadave
 7. Ura e Tabakeve
 8. Xhamia e Ethem Beut dhe e Kokonozit
 9. Mozaiku i Tiranes
 10. Ura e Brarit
 11. Renojat e kalase se Bixhllit ( Lalmit )
 12. Rrenojat e kalase se Ndroqit
 13. Rrenojat e kalase se Dorzit ( jo larg Pezes )
 14. Kalaja e Petreles
 15. Kalaja e Prezes
 16. Rrenojat e kalase se Dajtit
 17. Rrenojat e Kalase se Tuajnit
 18. Rrenojat antike te mureve te Presqopit afer Petreles
 19. Disa shtepi karakteristike si godina e Hutajve, e Vaqarreve
 20. Kisha katolike e Zemres se krishtit dhe e Shen Antonit
 21. Kisha orthodoske e Evangjelizmit
 22. Kulla e Sahatit
 23. Tomba e Kallpna Pashes

Trashegimia natyrore

 1. Gryka e Skoranes
 1. Burimi i Syrit te Cikllopit
 2. Shpella e Pellumbasit
 3. Shpella e Mire ose shpella e Shen Gjergjit ne Mal te Brarit
 4. Shkalla e Tujanit
 5. Shen Gjergji
 6. Mali I Micekut
 7. Parku Kombetar i Dajtit
 8. Biza
 9. Shpella e Valit
 10. Pista natyrore e skve ne bjeshke te Hithit ne prane Vilzes
 11. Shpella e Brarit
 12. Liqenet e Bovilles, Zall Herrit , Farkes , Kasharit ai artivicial i Tiranes
 13. Parku i Madh i Kryeqytetit

 

 

RRETHI  I KAVAJES

 

Trashegimia kulturore e historike

 1. Muzeu Etnografik i Kavajes
 2. Xhamia e Kubelies me portikun
 3. Kulla e Sahatit
 4. Kisha e Cetes
 5. Kalaja e Bashtoves

Trashegimia natyrore

 1. Plazhet ne Adriarik te Golemit, Malit Te Robit, Karpenit, Bardhorit, Gjenaralit dhe Spillenjes
 2. Kapi i Lagjit dhe kalaja e Turres
 3. Pylli i Bedenit

 

 

RRETHI I ELBASANIT

 

Trashegimia kulturore e historike

 1. Muret e kalase se Skampes
 2. Hamami
 3. Bazilika e Bezistanit dhe bazilika e Tepes
 4. Xhamite Mbret dhe e Nazireshes
 5. Kisha unite (e vetmja e kerij lliji ne Shqiperi)
 6. Kisha e Shem Merise ne Kala
 7. Pusi qe lahet vete
 8. Muzeu Etnografik
 9. Kisha e Shen Kollit Shelcan
 10. Kisha e Shen Premtes valesh
 11. Teqeja e madhe dhe teqeja e Shaharuges
 12. Staconi I via Egnatia “ Ad Aquintum “

Trashegimia natyrore

 1. Mali i Bukanikut
 2. Zona malore e Gjinarit
 3. Liqenet karstike te Dumreses (69 liqene )
 4. Zona malore e Funares

 

 

Rrethi i GRAMSHIT

 

Tashegimia historke e kulturore

 1. Muzeu i Qytetit
 2. Kisha e Shen Kollit ne Grabove
 3. Teqeja e Shenberdhenjit

Trashegimia natyrore

 1. Ujevara e Sorires
 2. Shpella e kabashit
 3. Liqenet e Valamares
 4. Liqeni i Dushkut
 5. Liqeni i Zi

 

 

RRETHI I PEQINIT

Trashegima historike e kulturore

 1. Kalaja e Peqinit
 2. Xhamia e qytetit
 3. Kulla e Sahatit

Trashegimi natyore

 1. Pylli me halore prane qytetit

 

 

RRETHI I LIBRAZHDIT

 

Tashegimia Historike e kulturore

 1. Stacionet e via Eganatias ne Babje ,Spathare e Urake
 2. Ura e Mirakes

Trashegimia Natyrore

 1. Gjeomonumenti i Sofres se Skendebeut afer Pishkasht
 2. Parku Kombetar i Shebenik Jabllanices
 3. Kater liqenet akullnajore te Rrajces

 

 

RRETHI I LUSHNJES

 

Trashegimia Historike e kulturore

 1. Shtepia Muze e Kongresit te Lushnjes
 2. Shtepia e Vece Zeles
 3. Manastiri i Ardenices
 4. Kishat orthodokse ne Karavasta te Re, Krutje, Tashkes, Kadipasha, Bishqethem
 5. Kodra arkeologjike e Arnises

Trashegimia Natyrore

 1. Laguna e Karavastase
 2. Plazhi i Divjakes
 3. Lagunat e Kashatir , Spiaxhios dhe Godulles se Re

 

 

Rrethi i FIERIT

 

Trashegimia Historike e Kulturore

 1. Parku Arkeologjik i Apollonise
 2. Shtylla antike ne fshatin Shtyllas
 3. Muzeu Historik i qytetit te Fierit
 4. Kishat orthodokse ne fshatrat Kolkondas, Libofshe, Vanaj, Kurjan, Hoxhare etj
 5. Renojat e qytetit antik te Gurezeses ne Cakran
 6. Rrenojat e kalase se margellicit afer Patosit

Trashegimia natyrore

 1. Pazhet e Semanit , Darezes dhe Pish Poros
 2. Rezervati natyror i Pish Poros ne derdhjen e Vjoses

 

 

RRETHI I BERATIT

 

Trashegimia Hisotrike e Kulturore

 1. Kalaja e Beratit
 2. Muzeu i ikonave onufri
 3. Muzeu Etnografik Berat
 4. Kishat e Shen Mehillit, Shen Kollit, shen Triadhes, Shem Marise se Vllahernes
 5. Xhamite Mbret, te Plumbit, te Beqareve si dhe rrenojat e xhamise se kuqe ne kala dhe xhamise se bardhe
 6. Rrenojat e qytetit antik te Dimalit ne fshatin Krotine
 7. Ura e Gorices ne qytet
 8. Kisha e shen Thomait dhe manastiri i Shen Spiridhonit ne lagjen Gorice ne qytet
 9. Rrenojat e kalase se Gorices
 10. Ura e Velabishtit
 11. Teqeja e Abaz Aliut ne mal te Tomorrit
 12. Kisha e Kozares

Tashegimia natyore

 1. Parku Kombetar i Tomorrit
 2. Kapinova

 

 

RRETHI I KUCOVES

 

Trashegimia Histirike e Kulturore

 • Kisha e Perondise

 

 

RRETHI  I POGRADECIT

 

Tashegimia historike e Kulturore

 • Mozaiket e Bazilikes se Linit
 • Pika arkeologjike e varreve monumentale te Selces se Poshteme
 • Ura e Golikut
 • Ura e Nices ( ka demtime )
 • Manastiri i Shen Marenes ne Llenge
 • Varret e vjetra te Potgozhanit me kryqe guri

Trashegimia natyore

 1. Plazhet ne vijen e liqenit te Ohrit nga Lini ne Tushemisht ( Piskupat, Udenisht, qytet dhe Tushemisht )
 2. Burimet e ujrave te Drilonit
 3. Kanioni i Llenges
 4. Gjeomonumenti i Gurit te Kamjes afer fshatit Dardhes
 5. Liqenet akullnajore te Lukoves

 

 

Rrethi i SKRAPARIT

 

Trashegimia Histiorike e Kulturore

 1. Teqete ne Backe, Prishte , etj
 2. Ura e Kaso Bashit
 3. Gjurma e Abaz Aliut

Trashegimia Natyrore

 1. Kulmaku
 2. Zona malore e Zaloshnjes
 3. Kanionet ne lumin Osum
 4. Plazhi i Varishtes ne lumin Osum
 5. Shpella e Pirrogoshit ( me e madhja ne vend )

 

 

RRETHI  I KORCES

 

Trashegimia Historike e Kulturore

 1. Muzeu i artit mesjetar
 2. Muzeu Prehistorik
 3. Muzeu I koleksionit oriental Bratko
 4. Shtepia Muze e Vangjush Mios
 5. Pazari tradicional i Korces
 6. Varreza e Ushtareve Franceze te Luftes se Pare Boterore
 7. Lendina e Loteve
 8. Xhamia e Iliaz Bej Mirahorit
 9. Koleksioni i forografit Krsitaq Sotiri
 10. Kisha e ristozit ne fshatin Mborja
 11. Kompleksi i kishave te Voskopojes me manastirin e Shen Prodhomit
 12. Kompleksi i kishave te Vithkuqit
 13. Kisha e Shen Gjergjit ne Shipske
 14. Kisha e Shen Merise ne ishullin e Maligrdit ne Prespen e vogel
 15. Kompleksi i kishave eremite ne zonen e liqenit te Prespes se madhe
 16. Teqete e Turhanit dhe Melcishtit
 17. Teqeja e Golces ne Maliq

Trashegimia natyrore

 1. Pista e Skive natyore e Peltekut ( Voskopoje )
 2. Pista natyrore e Bigellit ( Dardhe )
 3. Parku Kombetar i Prespes me plazhin ne Zaroshke ( parku me i madh kombetare i vendit per nga siperfaqja )
 4. Mali i Rungajes ne Vithkuq
 5. Pllaja e Dobergores
 6. Liqeni i Prespes se vogel
 7. Shpella e Trenit
 8. Parku Kombetar i Bredhit te Drenoves
 9. Gjeromonumenti i Gurit te Capit

 

 

RRETHI I MALLASTRES

Trashegimia Historike e Kulturore

 1. Parku Arkeologjik i Bylisit
 2. Bazilika e Ballshit
 3. Qyteti antik i Nikais Ne Klos

Trashegimia natyrore

 1. Burimet e Pocemit

 

 

RRETHI  I TELEPENES

 

Trashegimia Historike e Kulturore

 1. Kalaja e Ali Pashait ne Tepelene
 2. Ura e vjeter ne fshatin Beçisht
 3. Adevukti i Ali Pashait ne Bençe
 4. Rrenojat e kalave antike ne Hore e Matohajanaj
 5. Teqeja bektashiane e fshatit Turhan
 6. Teqeja bektashiane e Memaliajt

Trashegimia natyrore

 1. Burimet e Ujit te ftohte afer Tepelenes
 2. Gurra ( burmi i Progonatit )
 3. Ujevara e Progonatit
 4. Kanioni i Nivices
 5. Kanioni i Bences

 

 

Rrethi i KOLONJES

 

Trashegimia historike e kulturore

 1. Teqja bektashiane ne Starje dhe tyrbja e Hasan Zyko Kamberit
 2. Teqeja e Baba Barhos ne Qesarake
 3. Kisha ne fshatin Vodice
 4. Memoriali i te reneve ne Borove
 5. Kisha e Shen Merine ne Lashove
 6. Kisha e Shen Mehillit ne Shales
 7. Ura e vjeter ne fshatin Postenan
 8. Kisha ne fshatin Cercke

Trashegimia natyrore

 1. Mali i Gramozit
 2. Kanioni i Verpcekes
 3. Liqeni i Shelegurit
 4. Liqeni akullnajor ne malin e Gramozit
 5. Pyjet e Germenjit

 

 

RRETHI  I VLORES

 

Trashegimia historike e kulturore

 1. Muzeu i Pavaresise ne Vlore
 2. Muzeu Etnografik ne Vlore
 3. Muzeu Histrik ne Vlore
 4. Rruga karakteristike “Justin Godart “ ne Vlore
 5. Xhamia e Muradijes ne Vlore
 6. Teqeja e Kuzim Babait ne Vlore
 7. Manastri i i Shen Merise ne Zvernec
 8. Kalaja e Kanines
 9. Rrenojat e kalase se Gjon Bocarit ne Tragjas
 10. Kullat e Dervish Aliut ne Dukat te vjeter
 11. Parku Arkeologjik i Orikut te lashte ne Orikum
 12. Kishae i Ipapandise ne Dhermi
 13. Kisha e Shem Merise se Athalit, Kisha e Gjith Shenjtoreve , Kisha e Shen Gjergjit dhe Bakut ne Himare
 14. Rrenojat e kalse ne Himare te vjeter
 15. Manastri i Shen spiridhonit dhe kisha e Shen Mehillit  ne Vuno
 16. Kisha e manastrit te Shen Mitrit ne Qeparo
 17. Manastiri i Shen Theodhorit, i Shen Merise dhe i Stavridhit ne Dhermi
 18. Kisha e Shen Spirishonit dhe e Shem Merise ne Ilias
 19. Vendbanimi i Karosit afer Qeparoit
 20. Qeparoi i Vjeter
 21. Kalaja e Ali Pashait ne gjirin e Porto Palermos
 22. Shkimet antike ne plazhin e Grames ne Karaburun
 23. Ishilli i sazanit me mbetjet nga periudha e Luftes se Ftohte
 24. Parku Arkeologjik i Amantias prane fshatit Plloçe

Trashegimia Natyrore

 1. Plazhi i Zvernecit
 2. Rezervati natyrore i Pish Pores ne grykederdhjen e lumit Vjosa
 3. Laguna e Nartes
 4. Plazhi i vjeter dhe i ri i Vlores
 5. Burimet dhe plazhi i Ujit te ftohte ne Vlore
 6. Plazhet e Zhironit dhe Jonufres
 7. Parku kombetar ujor Karaburun – Sazan
 8. Plazhi i Shen Vasilit ne Kapaburun
 9. Plazhi i Admiralit ne gjiun e Japrakut ne ishullin e Sazanit
 10. Plazhi i Grames ne Karaburun
 11. Plazhi Dhraleos ne Palase
 12. Plazhet e Drimadhesit e Gjipse prane Dhermiu
 13. Plazhi i jalit prane Vunoit
 14. Shpella detare e Haxhi Alise ne Karaburun ( shpella me e madhe detare ne Shqiperi )
 15. Plazhet e Spilese, Potamit, Llamanit e Filikurit ne Himare
 16. Plazhi i i Skalomes ne Qeraro
 17. Monumenti i gurit ne qiell ne Vranisht
 18. Shpella e Velces
 19. Lugina e Lumit te Vlores
 20. Shpella detare e Qiklopit prane Himares

 

 

RRETHI  I GJIROKASTRES

 

Trashegimia Historike e Kulturore

 1. Kalaje e Argjiros ne Gjirokaster (me e madhja ne vend)
 2. Kompleski muzeal i shtepive ne Gjirokaster ( shtepite e Angonateve, Skenduleve, Ficove, Zekove, Babametove, Topulliteve etj )
 3. Muzeu armeve ne kala
 4. Muzeu Etnografik ( shtepia e Enver Hoxhes )
 5. Shtepia e Kadareve ne lagjen Varosh
 6. Xhamia e Pazarit ne Gjirokster
 7. Parku Arkeologjik i Antigonese ne Saraqinisht
 8. Rrenojat antike te Adrianapolit ne Sofratike
 9. Teqeja ne Nepravishte
 10. Kishat orthodokse ne fshatrat e miniritetit si ne Zervat, Polican etj
 11. Kisha e Shen Merise ne fshhtin Labove e Kryqit
 12. Bunkeri per mbrojtien atomike gjete periudhjes se luftes se frohte ne Gjiorkaster
 13. Trashegimia Natyrore
 14. Fusha e Cajupit
 15. Gruka e lumit te Suhes
 16. Burimet e Viroit afer Gjirokastres
 17. Gurra e Picarit
 18. Treking routes ne Kardhiq
 19. Zona e Mbrojtur e perroit te Kardhiqit
 20. Zona e Mbrojtur e bredhit te Sotires

 

 

Rrethi I PERMETIT

 

Trashegimia Historike e Kulturore

 1. Kisha e Leuses
 2. Teqja ne Ali Postivan
 3. Kisha e Kosines
 4. Kisha e Shen Dellise ne Bual
 5. Ura e Katiut mb Lengarice
 6. Kisha e Benjes
 7. Rrenojat e Sarakeve te Ali bej Kelcyres mbi Kelcyre
 8. Teqeja e Frasherit

Trashegimia Natytrore

 1. Banjat termale te Benjes
 2. Gryka e e Kelcyres
 3. Maja e Papingut ne nemercke
 4. Mali i Dhembelit
 5. Kanioni i Carshoves
 6. Pakru Kombetar i Bredhit te Hotoves
 7. Shtrati i lumit Vjose me mundesite per sporte ujore

 

 

RRETHI I SARANDES

 

Trashegimia historike e kulturore

 1. Rrenojat e Onhezmit te lashte ne Sarande
 2. Rrhenojat e Kishes se 40 shenjtoreve ne qafen e gjashtes ne Sarande
 3. Kalaje e Lekursit
 4. Manastri i Mesopotamit
 5. Parku Arkeologjik i Finiqit
 6. Parku Arkeologjik I Buntinit
 7. Kalte tre dhe Kater kendore e Ali Pashait ne kanalit e Vivarit
 8. Muri i Demes
 9. Cuka e Ajtoit (koder arkeologjike)
 10. Xhamia e Borshit
 11. Xhami e Gjin Aleskit dhe kompleksi islamik i Xhermehalles ne Risan prane Delvines
 12. Manastiret e Kakomese dhe Krorezit

Trashegimia natyrore

 1. Pazhet e limanit, centrali dhe pllakave te Sarande
 2. Ishujt dhe plazhet e Ksamimit
 3. Ishulli i tongas ne kepin e Stillos
 4. Palzhi i Borshit ne i madhi i Rivieres
 5. Pazhet e Krorezit dhe Kakomese
 6. Plazhi i Bunecit
 7. Plazhi i Lukoves
 8. Burimet e Syrit te Kalter
 9. Ujvara e Kokotrafit ne Konispol
 10. Zona e Mbrijut e Kepit Te stillos
 11. Liqeni i Burtnit
 12. Liqeni i Bufit
 13. Burimet e Ujrave te Izvorit ne Borsh

Artikujt e fundit

Klosi: “Smile Albania” do ta shndërrojë vendin në destinacion europian të turizmit

  1000 të rinj punësim në turizëm   Klosi: Keni për detyrë të sillni buzëqeshjen, atë buzëqeshje, që shekujt nuk ja hoqën dot s...

Festa ne Pjate/Ditet e Kulinarise/Vere 2018

Programin e "Festa ne Pjate", Feastivalet e Kulinarise, Vere 2018 mund t'i ndiqni ne linkun me poshte https://drive.google.com/file/d/1xe6G...

Informacion mbi 11 Muzete Kombetare te vendit

Institucionet e vizitueshme te trashegimise kulturore MUZEU KOMBËTAR I ARTIT MESJETAR KORÇË   Fondi i tij ka mbi 7 mijë objekte kul...

Trashegimia historike, kulturore dhe natyrore e vendit

POTENCIALI TURISTIK I VENDIT RRETHI  I SHKODRES DHE MALESISE SE MADHE   Trashegimia Historike e Kulturore Kalaja e Rozafes d...

vendodhja e info point

Tabela permbledhese   Nr Lloji i aktivitetit Emertesa e vendit 1 Info point në pikat kufitare ...

Drejtori i AKZM shpjegon detajet e projektit "Smile Albania"

Ne kuader te projektit te lncua nga Kryeministri i Shqiperise Z. Edi Rama, Drejtori i Pergjithshemm i AKZM, Z. Zamir Dedej ka folur per qell...

Rreth Smile Albania

PROJEKTI SMILE ALBAINA Smile Albania është një projekt që do të shoqërojë të gjithë sezonin turistik, është një projekt të cilin Minist...

Festa e verës, Prespë

Në Prespë festohet  "Festa e Verës", dedikuar nje prodhimi tradicional te kësaj Zone të Mbrojtur. Pjesëmarrës: stafi i AKZM-së drejtu...

Go to top
Template by JoomlaShine