Institucionet e vizitueshme te trashegimise kulturore MUZEU KOMBËTAR I ARTIT MESJETAR KORÇË   Fondi i tij ka mbi 7 mijë objekte kulti e arti, kryesisht ikona e më pak punime guri, druri, metali e tekstili të krijuara nga mesjeta e hershme deri në fillim të shek. XX prej artistësh anonimë e të mirënjohur, nga treva të ndryshme të vendit. Veprat e autorëve anonimë të shekullit XIII – XIV dhe të tjerë të mirënjohur si: Onufri, Onufër Qiprioti, mësues Kostandini, Jeromonaku, Shpataraku, Selenicasi, vëllezërit Zografi etj. ndodhen në këtë muze. MUZEU KOMBËTAR I FOTOGRAFISË “MARUBI” Muzeu Kombëtar i Fotografisë “Marubi” është i pari muze fotografie në Shqipëri i hapur në Maj 2016 nga koleksioni i ish Fototekës Kombëtare “Marubi”. Muzeu Kombëtar i Fotografisë “Marubi” ruan dhe promovon vlerat e një koleksioni fotografik të shekujve XIX  - XX, pjesë e të cilit janë Marubët e pasardhësit e tyre.  Momentet e rëndësishme të jetës shoqërore,…
POTENCIALI TURISTIK I VENDIT RRETHI  I SHKODRES DHE MALESISE SE MADHE   Trashegimia Historike e Kulturore Kalaja e Rozafes dhe muzeu i kalase Fototeka Marubi Muzeu Historik i Shkodres (pavijone e etnografise dhe historise ) Rruga pedonale “Kole Idromeno” Xhamia e Plumbit Kisha katedrale e Shen Shtjefnit Muzeu dioqezian prane kesaj kishe Kisha e Freterve Kisha e zonjes Rruzare ne lagjen Arra e Madhe Godina e “Kafes se madhe “ projektuar nga Kole Idromeno ne vitin 1900 Ish godina e Deges se Brendeshme Shkoder Ish shtepia e Filip Shirokes ( sot restorant tradita Gege e Toske “ Kulla e familjas Markagjoni Sahati i Inglizit Varrezat e Rrmajit dhe ishulli i te pushkatuarve ne zall te Krit Ura e Mesit Kalaja e Drishtit Rrenojat e Sardes ne ishullin e Shurdhahut ne liqenin e Vaut te Dejes Kulla e ngujimit ne Theth Kulla e Abatit ne Theth Kisha e Shen Rrokut ne…
Tabela permbledhese   Nr Lloji i aktivitetit Emertesa e vendit 1 Info point në pikat kufitare Pika kufitare e Morinës 2 Pika kufitare e Murriqanit 3 Në dalje të Porti të Durrësit 4 Aeroporti i Tiranës 5 Pika kufitare e Qafthanës 6 Në dalje të Portit të Vlorës 7 Pika kufitare e Kapshticës 8 Pika kufitare e Kakavijës 9 Porti i Sarandës 1.         Info point në plazhe/qytete Qyteti i Shkodrës 2.         Plazhi i Velipojës 3.         Plazhi i Shëngjinit 4.         Ura e Dajlanit 5.         Plepa 6.         Sheshi para Bashkisë Durrës 7.         Lungomare e Vlorës 8.         Plazhi i Dhërmiut 9.         Porto Palermo 10.     Qyteti i Sarandës 11.     Plazhi/qytetit i Himarës 12.     Zona e Ksamilit 13.     Qyteti i Beratit 14.     Qyteti i Pogradecit 15.     Tushemisht 16.     Info point në Qendrat e vizitoreve Qëndër vizitorësh, Parku i Thethit…
Të dhëna mbi numrin e turistëve në vitin 2016 Cdo ditë e më tepër po rritet numri i turistëve në Zonat e Mbrojtura. Ato nuk janë më të panjohura për turistët vendas dhe të huaj. Ministria e Turizmit dhe Mjedisit po synon ta kthej Shqipërinë në një destinacion evropian. AKZM po punon fort në zhvillimin e disa lloje turizmi në vendin tonë, si vrojtimi i shpendëve, ecje në natyrë, pedalim, vozitje me varkë, parashutizëm, shytje nën ujë. Të gjitha të mundshme edhe në Shqipëri. Tabelë përmbledhëse mbi numrin e turistëve 2015-2016 Qarku Viti 2015 Viti 2016 Gjithsej Shqiptarë Të huaj Gjithsej Shqiptarë Të huaj Berat 150500 150000 500 151569 150061 1508 Dibër 200 150 50 340 225 115 Durrës 200 200 50 589866 580700 9166 Elbasan 1580 1375 205 7420 5720 1700 Fier 1500 1000 500 12300 9000 3300 Gjirokastër 1897 1412 485 3290 810 2480 Korçë 92284 59000 33284…
Informacion për numrin e vizitorëve/turistëve në pikat turistike të zonave të mbrojtura dhe sipas kategorive. Në vendin tonë egziston sistemi i zonave të mbrojtura mjedisore, që mbulojnë mbi 460.000 ha dhe shtrihet në mbi 16% të territorit të vendit. Baza e sistemit të zonave të mbrojtura mjedisore konsiston kryesisht në 15 parqe kombëtare, disa rezervate natyrore të menaxhuara e peizazhe të mbrojtura, në të cilat gjenden vlerat më të mëdha natyrore dhe biodiversitetit në vend. Një nga drejtimet kryesore të punës me zonat e mbrojtura mjedisore është dhe zhvillimi i qëndrueshëm i turizmit në natyrë si atraksioni kryesor në vendin tonë. Deri më sot janë evidentuar rreth 54 pika turistike brenda territorit të zonave të mbrojtura mjedisore, por jo të gjitha të frekuentuara sa duhet. Këto vitet e fundit (pas krijimit të Administratave të Zonave të Mbrojtura Mjedisore), tashmë  vizitorët (turistët), të cilët janë pjesë e vizitave dhe ecjeve në…

Artikujt e fundit

Klosi: “Smile Albania” do ta shndërrojë vendin në destinacion europian të turizmit

  1000 të rinj punësim në turizëm   Klosi: Keni për detyrë të sillni buzëqeshjen, atë buzëqeshje, që shekujt nuk ja hoqën dot s...

Festa ne Pjate/Ditet e Kulinarise/Vere 2018

Programin e "Festa ne Pjate", Feastivalet e Kulinarise, Vere 2018 mund t'i ndiqni ne linkun me poshte https://drive.google.com/file/d/1xe6G...

Informacion mbi 11 Muzete Kombetare te vendit

Institucionet e vizitueshme te trashegimise kulturore MUZEU KOMBËTAR I ARTIT MESJETAR KORÇË   Fondi i tij ka mbi 7 mijë objekte kul...

Trashegimia historike, kulturore dhe natyrore e vendit

POTENCIALI TURISTIK I VENDIT RRETHI  I SHKODRES DHE MALESISE SE MADHE   Trashegimia Historike e Kulturore Kalaja e Rozafes d...

vendodhja e info point

Tabela permbledhese   Nr Lloji i aktivitetit Emertesa e vendit 1 Info point në pikat kufitare ...

Drejtori i AKZM shpjegon detajet e projektit "Smile Albania"

Ne kuader te projektit te lncua nga Kryeministri i Shqiperise Z. Edi Rama, Drejtori i Pergjithshemm i AKZM, Z. Zamir Dedej ka folur per qell...

Rreth Smile Albania

PROJEKTI SMILE ALBAINA Smile Albania është një projekt që do të shoqërojë të gjithë sezonin turistik, është një projekt të cilin Minist...

Festa e verës, Prespë

Në Prespë festohet  "Festa e Verës", dedikuar nje prodhimi tradicional te kësaj Zone të Mbrojtur. Pjesëmarrës: stafi i AKZM-së drejtu...

Go to top
Template by JoomlaShine