Agjencia kombëtare e Zonave të Mbrojtura Lajmet e Fundit

Qëndroni të informuar me të rejat e fundit mbi aktivitetin e AKZM.
Arkiva e Lajmeve

Konferenca "Drejt rrjetit Natura 2000 në Shqipëri"

“Natura 2000” është thembra e…

MEET Video promovimi per Zonat e Mbrojtura ne Mesdhe

Rrjeti MEET ndihmon në promovimin…

Agjencia kombëtare e Zonave të Mbrojtura Lajmet e Fundit

Qëndroni të informuar me të rejat e fundit mbi aktivitetin e AKZM.
Arkiva e Lajmeve

Buletini i AKZM JANAR 2019

Njihuni me punen e bere…

Buletini AKZM Dhjetor 2018

AKZM ju prezanton me aktivitetet, punën…

Projekti LASPEH "Speciet dhe Habitati e Adriatikut të ulët"

Projekti LASPEH "Speciet dhe Habitati…

Lancohet projekti LASPEH ne Berat

Lancimi i projektit LASPEH (Speciet…Historiku i AKZM

Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura, e krijuar me Vendim të Këshillit të Ministrave Vendimi. Nr. 102, datë 4.2.2015, ka për qëllim menaxhimin, mbrojtjen, zhvillimin, zgjerimin dhe funksionimin e sipërfaqeve të zonave të mbrojtura në vendin tonë, që përbëjnë sot rreth 16% të territorit të Shqipërisë. AKZM menaxhon rrjetin e zonave të mbrojtura dhe rrjetet e tjera natyrore si Natura2000 sipas planeve të menaxhimit të hartuara. AKZM monitoron dhe inventarizon florën dhe faunën në këto zona, si dhe një aspekt shumë i rëndësishëm është gjenerimi i të ardhurave nga shërbimet ndaj të tjerëve. AKZM do t’i përdorë këto të ardhura për të investuar në po këto zona... lexo më shumë

Misioni dhe Objektivat e AKZM

AKZM menaxhon rrjetin e zonave të mbrojtura dhe rrjetet e tjera natyrore si Natura2000 sipas planeve të menaxhimit të hartuara. AKZM monitoron dhe inventarizon florën dhe faunën në këto zona, si dhe një aspekt shumë i rëndësishëm është gjenerimi i të ardhurave nga shërbimet ndaj të tjerëve. Zonat e Mbrojtura në Shqipëri kthehen në territore për ruajtjen e natyrës dhe biodiversitetit, duke promovuar vlerat turistike/rekreative, kulturore, gastronomike, estetike, pejsazhistike, shëndetësore, shpirtërore, etj., në shërbim të zhvillimit të qëndrueshëm me ndikim pozitiv të komuniteteve lokale dhe rritjes së mirëqënies së tyre. lexo më shumë

Të ruajmë Parqet kombëtare Natyrën dhe Mjedisin Pyjet Zonat e Mbrojtura Florën Faunën

Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura

AKZM, është e angazhuar në  ruajtjen e Natyrës dhe Mjedisit në Shqipëri!

Projekte_al

Regjistrohu me E-mail

Adresa/Kontakte

Rruga: Deshmoret e Kombit nr.1 KP:1000, Tiranë, Albania

Tel: +35542258120 / +35542225068

Email:
info@akzm.gov.al
denonco@akzm.gov.al

Rrjetat Sociale/Mobile App

googleplay