Agjencia kombëtare e Zonave të Mbrojtura Lajmet e Fundit

Qëndroni të informuar me të rejat e fundit mbi aktivitetin e AKZM.
Arkiva e Lajmeve

Lancohet projekti LASPEH ne Berat

Lancimi i projektit LASPEH (Speciet…

Agjencia kombëtare e Zonave të Mbrojtura Lajmet e Fundit

Qëndroni të informuar me të rejat e fundit mbi aktivitetin e AKZM.
Arkiva e Lajmeve

Lancohet Projektit Blue Land

Lancohet Projektit Blue Land, ose…

Inagurohet Qendra e Informacionit, Radhimë

Në kuadër të Ditës Botërore…Historiku i AKZM

Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura, e krijuar me Vendim të Këshillit të Ministrave Vendimi. Nr. 102, datë 4.2.2015, ka për qëllim menaxhimin, mbrojtjen, zhvillimin, zgjerimin dhe funksionimin e sipërfaqeve të zonave të mbrojtura në vendin tonë, që përbëjnë sot rreth 16% të territorit të Shqipërisë. AKZM menaxhon rrjetin e zonave të mbrojtura dhe rrjetet e tjera natyrore si Natura2000 sipas planeve të menaxhimit të hartuara. AKZM monitoron dhe inventarizon florën dhe faunën në këto zona, si dhe një aspekt shumë i rëndësishëm është gjenerimi i të ardhurave nga shërbimet ndaj të tjerëve. AKZM do t’i përdorë këto të ardhura për të investuar në po këto zona... lexo më shumë

Misioni dhe Objektivat e AKZM

AKZM menaxhon rrjetin e zonave të mbrojtura dhe rrjetet e tjera natyrore si Natura2000 sipas planeve të menaxhimit të hartuara. AKZM monitoron dhe inventarizon florën dhe faunën në këto zona, si dhe një aspekt shumë i rëndësishëm është gjenerimi i të ardhurave nga shërbimet ndaj të tjerëve. Zonat e Mbrojtura në Shqipëri kthehen në territore për ruajtjen e natyrës dhe biodiversitetit, duke promovuar vlerat turistike/rekreative, kulturore, gastronomike, estetike, pejsazhistike, shëndetësore, shpirtërore, etj., në shërbim të zhvillimit të qëndrueshëm me ndikim pozitiv të komuniteteve lokale dhe rritjes së mirëqënies së tyre. lexo më shumë

Të ruajmë Parqet kombëtare Natyrën dhe Mjedisin Pyjet Zonat e Mbrojtura Florën Faunën

Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura

AKZM, është e angazhuar në  ruajtjen e Natyrës dhe Mjedisit në Shqipëri!

Projekte_al

Regjistrohu me E-mail

Adresa/Kontakte

Rruga: Norbert Jokl KP:1000, Tiranë, Albania

Tel: +35542258120 / +35542225068

Email:
info@akzm.gov.al
denonco@akzm.gov.al

Rrjetat Sociale/Mobile App

googleplay